HOME

BETWEEN THY EYES Eline t'Sant

BETWEEN THE EYES ELINE ‘T SANT Eline ‘t Sant werkt in verschillende media, van schilderijen tot fotografische werken, sculpturen, assemblages, installaties en video. Haar beeldend en fotografisch werk toont thema’s als identiteit, vergankelijkheid, inpakken, ordenen en het aangaan van de dialoog met materie en gelaagdheid in tijd en ruimte. De solo tentoonstelling in BOX ART Borgloon 2024 kreeg de titel BETWEEN THE EYES (klinkt als ‘Between the Ice’” ). Beide betekenissen verwijzen enerzijds naar de ‘impact’ die een visuele en fysieke confrontatie teweeg brengt, anderzijds naar een ‘zijn’ in een ruimtelijk gegeven. “De laatste jaren verbleef ik vooral in afgelegen Noordpoolgebieden (IJsland, Groenland, Finland, Svalbard…) waar ijsbergen, bevroren bomen, stilte, ijzige vluchten en turbulenties mij fascineerden. Maart en april 2023 werd mij een verblijf aangeboden als artist in residence in Longyearbyen Spitsbergen, waar ik geconfronteerd werd met desolate landschappen, STILTE, eenzaamheid, vrieskoude, sneeuwstormen en white out, de immense kracht en de impact van de overweldigende natuur, sneeuw en ijs.

SELECT 2024 Jong Limburgs Talent

Voor het 2de jaar op rij zijn wij op zoek gegaan naar jong Limburg talent waarbij wij vooral ons richten naar de huidige actuele ontwikkelingen binnen de ‘Kunstscene’. Steven Antonio Manes Steven Antonio Manes, is een hedendaagse kunstenaar die zijn intuitie volgt. Als inspiratiebron gebruikt hij zijn eigen wereld, de drang om te creëren, het bevragen van zijn individualiteit en de vergankelijkheid van het leven. Naast abstracte werken sculpturen in klei, gips, metaal en gevonden materialen maakt hij expressieve tekeningen met muurverf, oliepastels en grafiet, voornamelijk op papier. Kunsthistorisch laat hij zich inspireren door het Abstract en Neo-Expressionisme en de Italiaanse Arte Povera – beweging. Niels Vaes Niels Vaes toont een selectie experimentele schilderijen in combinatie met een aantal beeldhouwwerken. Het creëren van zijn kunst begint met een grondig onderzoek waarbij hij voornamelijk intuïtieve experimenten met materialen uitvoert die systematisch op elkaar volgen.

BOXRED

10 kunstenaars brengen tijdens ‘BOXRED’ hun visie naar het ‘THEMA ROOD’ ! Met als ‘THEMA ROOD’ werden 10 kunstenaars uitgenodigd om werken te maken voor deze tentoonstelling ! ‘Men kan diverse filosofieën hebben rond de kleur rood maar wat zeker is, het is een signaalkleur die opvalt! Kleurenpsychologie geeft aan dat rood staat voor passie. Het creëert een gevoel van urgentie en het straalt een gevoel van zelfvertrouwen, kracht, energie Kleurenpsychologie geeft aan dat rood staat voor impulsiviteit, jeugdigheid, lef, kracht en sensualiteit uit.’ SANDER BOS-Fashion RIA BAUGNIET-Fotografie/Juweelkunst TOM HERCK-Beeld - Fotografie JOS HERCK Installatie / MAURICE HEYMBEECK - Schilderkunst IKe INGE AERDEN-Installatie / ELINE 't SANT – Beeld PAULA WILLEMS Schilderkunst / ROEL STELS -Beeld ALEXIS STOELEN - Schilderkunst Van 12 november t.e.m 17 december Brigittijnenklooster, Nieuwland 11 Borgloon Zaterdagen en zondagen van 14.00 u tot 18.00 u Opening zondag 12 november, 15.00 u

YES we SEX

YES WE SEX - door Ataraxia Designstudio // Laat jezelf onderdompelen in de filosofie van Ataraxia Designstudio en ontdek hoe design kan bijdragen tot inclusie, intimiteit en seksueel genot bij mensen met een fysieke beperking. Seks is een handeling die dient als een soort lijm in een relatie, het is communicatie zonder woorden. Door de hormonen die vrijgemaakt worden tijdens het vrijen krijgen beide partners samen een diepere verbinding die niet op andere manieren verkregen kan worden. Het is een manier om op elkaar af te stemmen, elkaar terug te vinden en te ontdekken. Seksualiteit wordt geassocieerd met verlangens, liefde en intimiteit, het betekent meer dan puur de daad op zich. Intimiteit en seksualiteit zijn belangrijke aspecten van het leven die niet alleen fysieke behoeften zijn, maar ook bijdragen aan het psychologisch welzijn van een individu. Hoe men seksualiteit ervaart en beleeft, verschilt van persoon tot persoon. Een rijk seksleven beïnvloedt de (mentale) gezondheid positief, terwijl een slecht seksleven averechtse effecten kan hebben.

Inhoud syndiceren
Comments